korting boekenbeurs antwerpen

filosofie, sociologie én literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. De (gr)afgrond van de dood en de walging die uitgaat van het inzicht van de verbondenheid dood-verlangen. Samen met 12 deelnemers denkt de meesterlijke docent na over Pascals argumenten, de structuur van zijn argumentatie, zijn schijnbare zekerheden, diepste angsten en verborgen twijfels. Kan een onsuccesvol leven even mooi of zelfs mooier zijn als een leven dat succesvol is?

Vervolgens toont hij het belang en de invloed van die periode op zowel culturele als politieke ontwikkelingen. In het Braempaviljoen zien we zeven bronzen beeldhouwwerken van haar, tentoongesteld op donkere sokkels en pupiters. Wat betekent het om te leven, om als mens te bestaan? Escher, muziek van The Doors, films als The Truman Show en The Matrix. Met Peter Henk Steenhuis verzorgde ze in Trouw de serie Filosofie van het kijken, waarin ze haar ideen over kijken, denken, voelen en oordelen toegankelijk maakte. Laurens ten Kate Het moderne leven als veelvormig offer De lezingencyclus Hegel en de huidige wereldgeest vindt plaats op de eerste zondagen van april, mei en juni 2013, telkens om 11 uur. Er wordt ook aandacht besteed aan de filosofische context van het werk van Peter Sloterdijk en aan de plaats van het bijzondere manifest Je moet je leven veranderen in het geheel van zijn werk. De Groote Oorlog als strijd tussen iconophilia en iconoclasme Vincent Blok over Louis-Ferdinand Céline en Ernst Jünger Zondag 11:00. Een tweede reden is de komst van drie bijzondere getuigen en wereldauteurs: Navanathem Pillay, Pankaj Mishra en Geert Mak. Zondag : Arthur Schopenhauer (1788-1860) en het worstelen met de Verlichting Prof. Op zaterdag 11 november 2017 kunt u reserveren voor twee delen.

17 februari in Tour en Taxis in Brussel.
De Boekenbeurs heeft er dit jaar een eigen stand.
Filosofiehuis Het zoekend hert The searching deer opende zijn deuren officieel in het eerste weekend van september 2010, met tal van bijzondere activiteiten: filosofische lezingen, video, muziek, dans, tentoonstelling.
Volg het nieuws uit Westende, Middelkerke, Oostende.