fries museum leeuwarden openingstijden

brea en griene tsiis kunt zeggen. En vergeet niet om een bijzonder souvenir mee naar huis te nemen. Regelmatig wisselende tentoonstellingen en activiteiten voor jong en oud maken het museum bijzonder dynamisch. Je gaat ernaartoe voor een kop koffie, een origineel cadeautje of een filmbezoek maar vooral voor het museum natuurlijk. Over de elf steden en het platteland, de haat-liefde verhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld. Zoekt u een vestiging met andere faciliteiten? Het zwaard van vrijheidsstrijder Grutte Pier, oude kostuums, bodemschatten uit de Friese terpen, de nalatenschap van exotische danseres en mogelijke dubbelspion Mata Hari, schilderijen van Gerrit Benner, hedendaagse beeldende kunst en de film de Overval: samen vertellen ze het verhaal van Friesland. De vestiging van Museum De Grutterswinkel die het meest in de buurt ligt van de aan de Wilhelminaplein 92 is de Museum De Grutterswinkel aan de Nieuwesteeg.

Museum in, leeuwarden met museumcaf en winkel. Meld je aan voor de nieuwsbrief. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Fries-Museum in Leeuwarden Op deze pagina zie je een overzicht met Fries Museum vestigingen in Leeuwarden.

Door op OK te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van korting ov ex student op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- cookiestatement wordt vermeld. Ontdek de Fries in jezelf in het Fries Museum! M maakt gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) voor een betere werking van de website. Naar de inhoud van deze pagina. In september 2013 zijn de deuren van een geheel nieuw Fries Museum geopend op het Zaailand in Leeuwarden. Een bijzonder onderdeel van ons Museum is het Verzetsmuseum Friesland.